Idei de afaceri

Idei de afaceri cu bani putini: Agent de asigurare

Posted on: 21 decembrie 2011

Una din ideile de afaceri 2012 sau, mai bine zis, o idee de afacere cu bani putini,  este cea de agent de asigurare.

Idei de afaceri cu bani putini: agent de asigurare

Idei de afaceri cu bani putini: agent de asigurare

Piata

Piata asigurarilor din Romania este in continua crestere, la nivelul anului 2009 existand un volum de vanzari de 8870 milioane lei, din care 7742 milioane lei reprezinta asigurari generale iar diferenta asigurari de viata, conform Raportului Anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Cota detinuta de vanzarile catre persoane fizice pe segmentul de asigurari generale este de 33%. Nu am luat in calcul piata generata de asigurarile obligatorii de locuinta.

Te rog sa calculezi cat inseamna sa detii o cota de piata de 0,01% (da, este un procent infim!) din acest volum de prime brute subscrise.

Astfel, exista 2 abordari a pietei asigurarilor: prima ar fi generarea unui venit suplimentar pe langa cel existent prin oferirea acestui serviciu familiei, prietenilor, amicilor si tuturor cunostintelor in calitate de agent de asigurare persoana fizica sau juridica iar a doua ar fi infiintarea unui broker sau asistent in brokeraj.

In cele ce urmeaza o sa discut despre agentul de asigurare.

Desfasurarea activitatii

Pentru a concretiza aceasta idee de afacere pe timp de criza deci pentru a deveni agent de asigurare este nevoie in primul rand de un contract cu un broker de asigurari din Romania. De ce un broker? Pentru ca acesta intermediaza produse de la majoritatea sau chiar toate firmele de asigurari existente pe piata, astfel incat poti oferi clientului tau cel mai bun pret la o asigurare RCA, de exemplu. Agentul de asigurare poate fi atat persoana fizica cat si persoana juridica (SRL).

In al doilea rand, pentru aceasta idee de afacere cu bani putini  ai nevoie de un calculator, o conexiune la internet si o imprimanta. Este nevoie de cunostinte minime de operare a calculatorului pentru a emite o polita de asigurare. Emiterea politei se face electronic dintr-un portal pe baza unui nume de utilizator si o parola pe care o sa le primesti dupa incheierea contractului de colaborare cu firma de brokeraj si se tipareste la imprimanta.

Deci cel mai important este sa gasesti clientii, fapt pentru care vei petrece zilnic  cateva ore la telefon si iti vei stabili intalniri pentru a-ti promova afacerea.

Venituri

In primul rand vreau sa subliniez ca aceasta afacere iti genereaza un venit pasiv deoarece, odata ce ti-ai creat un portofoliu de clienti, acestia te vor cauta de fiecare data cand le expira asigurarea. Daca ne referim la RCA, vei reinnoi polita clientului tau anual sau de doua ori pe an. Recomandabil este sa-ti creezi o baza de date (ex. un tabel in Excel) astfel incat sa detii controlul asupra tuturor politelor care expira si sa poti anunta clientii din timp.

Comisoanele pe care le vei primi in aceasta afacere cu bani putini variaza foarte mult in functie de produsul pe care il vinzi, in functie de societatea la care se incheie contractul de asigurare, in functie de volumul lunar de vanzari pe care il generezi (prime brute subscrise) si nu in ultimul rand de timpul pe care vrei sa-l acorzi zilnic afacerii tale.

Trebuie sa-ti marturisesc ca daca acorzi 2-3 ore pe zi acestei activitati poti genera un venit echivalent cu salariul minim pe economie care de la 1 ianuarie 2012 va fi de 700 de lei.

Concluzii

Ca sa incepi aceasta idee de afacere profitabila si sa devii agent de asigurare ai nevoie de un contract cu un broker de asigurari, un calculator cu conexiune la internet, o imprimanta, un telefon. Cu cat ai mai multi prieteni, cunostinte sau membrii ai familiei, cu atat poti genera venituri mai mari. Iti poti desfasura activitatea de acasa, part-time sau iti poti infiinta un SRL si sa-ti dedici tot timpul acestui business.

Tinerii intreprinzatori au numai de castigat deoarece abordeaza un domeniu financiar din care se pot face foarte multi bani . Si cel mai important, afacerea incepe cu bani putini.

Pentru orice fel de informatii legate de acest subiect, sau daca vrei sa te ajut sa devii agent de asigurare, astept comentariul tau.

Succes!

Reclame

14 răspunsuri to "Idei de afaceri cu bani putini: Agent de asigurare"

Sa mai cautam si alta activitate !

O sa mai cautam cu siguranta… Daca ai vreo preferinta, te rog sa-mi scrii!

vreau detalii la adresa de mail marinela07@yahoo.ro

Tocmai ti-am trimis un mail! Sa-ti verifici casuta de mail, inclusiv in folderul Spam, s-ar putea sa fi ajuns acolo.

Am inteles ca aveti posibilitatea sa-mi furnizati mai multe informatii despre modul in care pot deveni agent de asigurari. Ma intereseaza, de aceea am nevoie de indrumari. Va multumesc daca imi dati niste sfaturi.

V-am trimis un e-mail.

Se poate sa-mi trimiteti si mie detali?
MULTUMESC!

Este adevarat ca nu poti deveni agent de asigurare – persoana juridica, daca administratorul firmei nu a facut cursurile de specializare in asigurari? am auzit ca este obligatoriu sa se faca aceste cursuri pt ca brokerul sa poata sa te inregistreze la CSA!!! ce stiti? este adevarat?
Multumesc.

Andrei.

Da, conform legislatiei in vigoare, începând cu 1 septembrie 2011 trebuie să obţii un certificat de calificare profesionala in urma absolvirii acesui curs. Gasesti mai multe detalii aici:Pregătirea profesională, o nouă măsură pentru creșterea calității serviciilor în asigurări. Deasemenea, cadrul legislativ se completează cu ordinele CSA 10 şi 11/2011.

Multumesc mult pt raspuns.

Cu multă plăcere!

Stii cumva ce tarife sunt pentru aceste cursuri?
Se pare ca totusi iti trebuie ceva bani ca sa pornesti o astfel de afacere! 😉

Tarifele pentru aceste cursuri variază foarte mult în funcţie de cine le organizează, câţi cursanţi participă etc. Deci nu vreau să spun un preţ care nu este real. Dacă vrei mai multe detalii despre această activitate, spune-mi şi putem vorbi prin e-mail. Te pot ajuta!

Ok. Astept un e-mail de la tine. Am sa-ti explic mai multe despre ceea ce vreau sa fac in acest domeniu. Poate poti sa ma ajuti. Orice sfat este bine venit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daca introduci adresa ta de e-mail, vei urmari acest blog si vei primi notificari cand apar postari noi.

2Parale.ro
Bloguri, Bloggeri si Cititori
wordpress counter
SEO Romania
Provident Romania - Premium
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: