Idei de afaceri

Idei de afaceri 2012: Transport copii

Posted on: 28 decembrie 2011

Idei de afaceri in 2012? Idei de afaceri profitabile? Iata o idee de afacere care nu trebuie trecuta cu vederea:

Idei de afaceri 2012: Transport copii

Idei de afaceri 2012: Transport copii

In zilele noastre, cand timpul este intotdeauna insuficient, am da aproape orice sa mai salvam cateva zeci de minute in fiecare zi,  pe care sa le folosim in favoarea noastra. In calitate de parinti a unuia sau mai multi copii scolari sau prescolari, transportul acestora la gradinita/scoala si inapoi poate deveni o corvoada mai ales daca exista o distanta mai mare intre domiciliu, scoala si locul de munca. De la aceasta premisa se pot genera o multitudine de idei de afaceri profitabile.

Piata

Aceasta idee de afacere poate deveni una de succes in 2012, piata fiind in stadiu incipient. As putea afirma ca in 95% din orasele din Romania unde s-ar preta aceasta afacere, in momentul de fata nu exista concurenta.

Piata tinta ar fi zonele marginase ale oraselor  unde s-au construit in ultimii ani ansambluri rezidentiale. In aceste zone locuiesc familii tinere, cu venituri peste medie, cu copii mici care au nevoie sa fie transportati de la 3-4 ani cand incep gradinita pana la 17-18 ani cand termina liceul si obtin permisul de conducere.

Desfasurarea activitatii

Activitatea de transport scolari face este o  poate incepe in prima faza cu masina personala iar ulterior se poate achizitiona un autoturism cu 7 locuri sau un microbuz.

Cheltuielile pentru start-up-ul acestei mici idei de afaceri  in situatia in care detii un mijloc de transport si permis de conducere ar fi cele pentru infiintarea unui SRL , obtinerea licentei de transport, un site de prezentare al serviciilor si reclama prin flyere impartite in fiecare cutie postala din cartierul de unde doresti  sa transporti copii. Atentie: pentru inceput este bine sa te rezumi la un singur cartier, sa incerci sa gasesti copii de varste apropiate care sa invete la aceeasi scoala sau la scoli apropiate ca si distanta pentru a eficientiza costurile.

Pentru desfasurarea activitatii trebuie sa detii un capital minim pentru alimentarea cu carburant, spalatul si curatatul masinii, asigurare, rovigneta, contabilitate, abonament telefon. Mai poti face o investitie in dotarea masinii cu un sistem audio-video si internet wireless.

Deasemenea, in aceasta afacere trebuie sa convingi parintii ca, pe langa timpul pe care il economisesc, isi lasa odraslele pe mana unei persoane de incredere, fara antecedente rutiere si care adora copiii.

Venituri

Venitul afacerii tale il reprezinta contravaloarea unui abonament lunar pentru fiecare copil transportat, in functie de numarul de kilometri parcursi. Ca si tarif/kilometru, tariful ar putea pleca de la 2 lei/km  pana la 3,5 lei/km. Negocierea abonamentului se poate face avand in vedere numarul de copii transportati simultan, distantele parcurse, plata in avans a serviciilor.

In week-end poti transporta copii la diverse actiuni (serbari, zile onomastice, tabere tematice), activitate care ti-ar aduce un venit suplimentar.

Concluzii

Activitatea de transport copii nu este o idee de afacere usoara dar iti poate aduce satisfactii materiale foarte mari. Piata este incipienta iar clientii ii poti gasi relativ usor. Cei care ar plati un asemenea serviciu au venituri peste medie si mult mai important, trebuie sa le obtii increderea deplina in tine dar odata ce ai reusit acest lucru, afacerea merge de la sine.

In incheiere, iti doresc un An Nou plin de realizari pe toate planurile si de ce nu, idei de afaceri marete!

Reclame

3 răspunsuri to "Idei de afaceri 2012: Transport copii"

Interesanta idee. Am un microbuz care sta degeaba. O sa incerc sa o pun in practica.

Ideea este de aplicat si articolul este bun.Totusi in principiu eu recomand afacerile online pentru ca sunt in plina dezvoltare si au un viitor cert.

Sunt multe gradinite care nu ofera serviciul de transport, asa ca mi se pare o idee interesanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daca introduci adresa ta de e-mail, vei urmari acest blog si vei primi notificari cand apar postari noi.

2Parale.ro
Bloguri, Bloggeri si Cititori
wordpress counter
SEO Romania
Provident Romania - Premium
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: