Idei de afaceri

Idei de afaceri cu bani putini: Consignatie

Posted on: 6 ianuarie 2012

Idei de afaceri cu bani putini: Consignatie

Idei de afaceri cu bani putini: Consignatie

De ce sa nu incepi în 2012 o afacere cu bani putini iar in acelasi timp sa lucrezi cu banii altora? Iata o idee de afacere pe timp de criza  care merita atentie:

Principiul acestei afaceri

Exista tot mai multe solicitari din partea persoanelor fizice care doresc sa achizitioneze un anumit produs dar nu isi permit unul nou, precum si o alta categorie de persoane care cumpara un bun nou, dar din pacate nu le satisface toate nevoile, s-au plictisit de acesta sau pur si simplu isi doresc „ultimul model” . Din acest motiv,  primii cauta sa cumpere la un pret avantajos iar cei din urma cauta sa vanda pentru a-si acoperi o parte din cheltuiala prilejuita cu achizitia noului produs.

Aceasta idee de afacere profitabila  nu este inovatoare deoarece stim cu totii ca dupa anii ’90 s-a dezvoltat acest concept urmand ca in cativa ani sa devina nesemnificativ dar sa inceapa evolutia on-line a unor magazine virtuale care  astazi au un foarte mare succes.

Faptul pe care as miza ar fi acela ca, potentialul client din Romania vrea sa-si utilizeze  simturile tactil si vizual pentru a cumpara, sa zicem, o carte veche, un aparat electrocasnic second-hand, un tablou sau un ceas de colectie.

Start-up-ul afacerii

Incadrata in categoria ideilor de afaceri mici, ea ar putea incepe ca fiind una de cartier, iar in functie de rezultate se poate extinde. Capitalul necesar ar fi cel pentru infiintarea unui SRL, declararea unui punct de lucru (aceste 2 operatiuni costa in jur de 1000 de lei), inchirierea unui spatiu care poate fi uscatoria unui bloc sau in functie de buget un spatiu mai mare si cu mai mult vad comercial si nu in ultimul rand, cheltuieli cu efectuarea unor mici reparatii sau amenajari necesare magazinului.

Iti poti alege o anumita categorie de produse dar din punctul meu de vedere as recomanda sa incerci din fiecare domeniu cate ceva pentru a vedea care se vand mai bine in zona ta geografica(antichitati, tablouri, carti, electrocasnice, telefoane mobile, gadget-uri, produse IT).

Venituri

Cu o investiţie minimă, veniturile afacerii tale s-ar constitui din comisionul cerut vanzatorului pentru produsul care se va vinde in magazinul tau.

Concluzii

Avantajele pe care le ofera aceasta idee de afacere pe timp de criza sunt: start-up cu capital redus si faptul ca lucrezi cu banii altora. Acest tip de business incepe sa capete contur mai ales printre tinerii intreprinzatori. Poti incerca si abordarea on-line prin deschiderea unui magazin virtual dar trebuie sa-ti gestionezi foarte bine costurile de administrare si de curierat.

Succes si astept feed-back-ul tau!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Daca introduci adresa ta de e-mail, vei urmari acest blog si vei primi notificari cand apar postari noi.

2Parale.ro
Bloguri, Bloggeri si Cititori
wordpress counter
SEO Romania
Provident Romania - Premium
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: